Γιώργος ΒΟΡΡΕΣ

Γεννήθηκα το 1950 στη Βανάδα, ένα ορεινό χωριό της Τριφυλίας του Δήμου Αυλώνα (υψόμετρο 480 μ.).

Πέντε χρονών μπαίνω στη συμμορία του Λιά Φιλντίση της Ουρανίας: δεν έχει μόνο η Νέα Υόρκη τις συμμορίες της!

Μέσα από αυτή την εμπειρία έρχομαι σε επαφή με τα σκουπίδια: είναι το μέσο που τρέφονται τα όνειρά μου και τα φτωχικά μου παιχνίδια. Υλικά όπως κουτάκια από camel, κονσέρβες από σαρδέλες, χαρτιά περιτυλίγματος, που εξοικονομώ με μεγάλη δυσκολία και πολύ τύχη.

Τα χρόνια περνούν και βρίσκομαι στας Αθήνας να αποφοιτώ από ένα σπουδαίο Γυμνάσιο, το Πρακτικό του Βύρωνα, φημισμένο για τους καλύτερους παίκτες στα μπιλιάρδα και στα ποδοσφαιράκια.

Φοιτώ στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά και ταυτόχρονα στην Αστυνομία Πόλεων, με σκοπό να γίνω Οικονομολόγος!!! Ύστερα από 4 χρόνια εγκαταλείπω τα οικονομικά γιατί γινόμουν όλο και πιο σπάταλος, καθώς και την Αστυνομία Πόλεων αποκομίζοντας Master στα πεζοδρόμια της τότε στρογγυλής Πλατείας Ομονοίας.

Εδώ και 35 χρόνια βρίσκομαι στο Μουσείο Βορρέ ξεκινώντας από βοηθός κηπουρού. Έχω φθάσει σήμερα να είμαι ένας μαθητευόμενος σκουπιδοφάγος!

Έτσι λοιπόν ύστερα από 40 χρόνια ξαναμπήκαν θριαμβευτικά τα σκουπίδια στη ζωή μου και προσπαθώ να αναστήσω τα παιδικά μου όνειρο. Ανακαλύπτω ότι τα σημερινά σκουπίδια έχουν προσωπικότητα, έχουν δύναμη, συνδικαλίζονται και πολλές φορές είναι ο Δούρειος Ίππος του σύγχρονου μάρκετινγκ.

Έτσι λοιπόν τα μαζεύω με πολύ αγάπη και φροντίδα, και αντί να τα πετάω αδέσποτα στους δρόμους ή στους σκουπιδοτενεκέδες, τα παρκάρω με καμάρι στο σαλόνι μου.

Είμαι παντρεμένος με την Πολυάνθη Αρσενοπούλου και έχουμε τρία γερά παιδιά, το Νεκτάριο, τον Αναστάσιο και τον Ίωνα Αλέξανδρο.

Γιώργος Βορρές Φιλντίσης
Μαθητευόμενος σκουπιδοφάγος

Εκτός από το Μουσείο Βορρέ, έργα μου υπάρχουν στη συλλογή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, στη συλλογή Δημητρίου Δασκαλόπουλου, στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, στην 3 Ε, στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές.